خرابی دستگاه قهوه ساز برای افرادی که به خوردن قهوه عادت دارند یک اتفاق ناگوار است . امروزه قهوه یکی از نوشیدنی های پرطرفدار در میان مردم می باشد و افراد بسیاری در کافه ها و یا در منزل این نوشیدنی را تهیه و مصرف می کنند. از این رو دستگاه های قهوه ساز نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. اما دستگاه های قهوه ساز مانند هر وسیله الکتریکی دیگری پس از مدتی استفاده دچار اختلالات و نوساناتی می شوند. در این مطلب قصد داریم به خرابی های رایج دستگاه قهوه ساز بپردازیم.
توجه داشته باشید که گاهی اوقات ممکن است دستگاه قهوه ساز شما به علت تجمع رسوبات و کثیفی ها به مشکل بر خورده باشد. در این صورت شما خودتان می توانید به راحتی با تمیز کردن دستگاه مشکل آن را برطرف کنید و نیازی به مراجعه به تعمیرکار نباشد.
به طور کلی برخی از مشکلات رایج دستگاه قهوه ساز شامل:
• قهوه با سرعت زیاد و یا بسیار کند خارج می شود
• با وجود پر بودن مخزن آب، دستگاه هشدار می دهد که مخزن خالی است
• آب آلوده از دستگاه خارج می شود
• دستگاه روشن نمی شود
• دستگاه آب را داغ نمی کند
6 خرابی دستگاه قهوه ساز که خودتان می توانید برطرف کنید :
1. دستگاه روشن نمی شود
گاهی اوقات ممکن است دستگاه به پریز برق متصل باشد اما روشن نشود. یکی از دلایل این مشکل می تواند نوسان برق باشد. در صورتی که با چنین مشکلی رو به رو شدید ابتدا پریز برق را برسی کنید و از اتصال درست آن و وجود جریان برق مطمئن شوید. سپس سیم رابط قهوه ساز را برسی کنید؛ در صورتی که سیم رابط دچار خرابی یا پارگی شده است بهتر است آن را تعویض کنید.
به صورت کلی توصیه می شود برای استفاده از دستگاه قهوه ساز و دیگر وسایل الکتریکی همیشه از محافظ برق استفاده کنید.
2. دستگاه آب را گرم نمی کند
گرم نشدن آب درون قهوه ساز یکی از مشکلات رایج آن می باشد. از آنجایی که دستگاه برای کار کردن و گرم کردن آب نیاز به جریان و ولتاژ برق دارد، ابتدا باید سیم برق و دو شاخه را برسی کنید و سالم بودن آن ها مطمئن شوید.
سپس باید المنت دستگاه را مورد برسی قرار دهید. المنت وظیفه دارد که با عبور دادن جریان الکتریسته از خود، آن را به گرما تبدیل کند و گرمای مورد نیاز برای گرم شدن آب را تامین کند.
در صورتی که المنت دستگاه سوخته باشد و یا به هر دلیل دیگری دچار مشکل شده باشد، گرمای لازم تامین نمی شود و در نتیجه دستگاه توانایی گرم کردن آب را از دست می دهد.
لازم به ذکر است که اگر المنت دستگاه قهوه ساز شما سوخته باشد، امکان تعمیر آن وجود ندارد و باید آن را تعویض کنید.
3. قهوه با سرعت زیاد و یا بسیار کند از دستگاه خارج می شود
سریع خارج شدن قهوه از دستگاه، باعث آبکی شدن آن می شود که ممکن است خوشایند نباشد.
بهتر است همیشه دانه های قهوه را به خوبی آسیاب کنید؛ زیرا هنگامی که دانه ها به خوبی آسیاب نشده باشند در بین آن ها فضای زیادی ایجاد می شود که باعث می شود آب بدون قهوه در فنجان ریخته شود. اما در صورتی که قهوه بسیار کند از دستگاه خارج شود، قهوه طعم و بوی سوخته به خود می گیرد. کند بودن فرایند خارج شدن قهوه، ممکن است به دلیل وجود مشکل در پمپ دستگاه باشد و فشار کافی در آن وجود نداشته باشد. توصیه می شود همیشه به مقدار کافی در داخل دستگاه قهوه بریزید؛ زیرا زیاد بودن قهوه نیز باعث کند شدن فرایند خروج آن از دستگاه می شود.
4. با وجود پر بودن مخزن آب، دستگاه هشدار می دهد که مخزن خالی است
از جمله مشکلات رایج دستگاه های قهوه ساز این است که دستگاه متوجه پر بودن مخرن آب نمی شود. مخازن آب در دستگاه های قهوه ساز دارای یک فلوتر مغناطیسی می باشند. گاهی اوقات ممکن است این قطعه در ته مخرن گیر کند و اختلال در کار دستگاه ایجاد کند.
برای حل مشکل نیازی نیست به تعمیرکار مراجعه کنید؛ کافی است خودتان فلوتر مغناطیسی را بررسی کنید و داخل مخزن را تمیز کنید و اطمینان حاصل کنید که فلوتر دوباره با مشکل مواجه نشود.
5. تلخ و بد طعم شدن قهوه
طعم قهوه به دلایل مختلفی ممکن است بد شود و حتی گاهی اوقات ممکن است تلخی ناخوشایندی داشته باشد. سوختن قهوه می تواند یکی از دلایل بد طعم شدن آن باشد. توصیه می شود قبل از این که در دستگاه قهوه بریزید ، دمای آن را بررسی کنید و آن را بیشتر از 204 درجه فارنهایت قرار ندهید.
همچنین نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که در داخل دستگاه بیش از حد قهوه نریزید و پس از هر بار استفاده آن را تمیز کنید و بشویید.
6. پمپ دستگاه در هنگام روشن شدن صدای اضافی ایجاد می کند
پمپ دستگاه همراه با جریان آب فعالیت می کند. در نتیجه هنگامی که مخزن آب دستگاه خالی باشد و یا منبع آب آن روشن نباشد، پمپ شروع به ایجاد صدا های بلند می کند.
توجه داشته باشید که اگر از قهوه ای که دانه های آن درشت می باشند استفاده می کنید، ایجاد سر و صدای بلند کاملا امری طبیعی می باشد و نیازی به نگرانی نیست.
اما اگر تمایل دارید که دستگاه صدای کمتری ایجاد کند می توانید از قهوه ای استفاده کنید که به خوبی آسیاب شده است و دانه های ریزی دارد.
همانطور که گفته شد دستگاه قهوه ساز مانند هر وسیله الکتریکی دیگری با مشکل و خرابی مواجه شود. اما برای حل این مشکلات نیازی نیست همیشه به تعمیرکار مراجعه کنید. گاهی اوقات می توان به راحتی با تمیز کردن بخش های مختلف دستگاه، مشکل آن را برطرف کرد.
اگر با بررسی نکات گفته شده ، موفق به رفع مشکل نشدید ، ممکن است دستگاه مشکل فنی داشته باشد.
برای تعمیر قهوه ساز در مشهد ، با سامان سرویس تماس بگیرید.